At sejle under vandet

Anmeldt af Poul Grooss

Søren Nørby. Udgivet af Erhvervsskolernes Forlag i 2008. 32 sider illustreret. Pris kr. 75. Rekvireres via www.ef.dk eller via e-mail til ef@ef.dk.

Foto: Ef.dk

Her er tale om en ganske lille bog, som på fortrinlig vis fortæller om menneskets problemer igennem tiderne med at sejle under vandet. Indledningen dækker den historiske side, hvor læseren informeres om undervandsbåde i 1500-tallet, i Den amerikanske Frihedskrig, i Den amerikanske Borgerkrig samt under den tekniske udvikling i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor undervandsbåden langsomt tager form, og hvor torpedoen nu bliver et operativt våbensystem.

Herefter omtales ubåde under Den første Verdenskrig, og forfatteren laver en gennemgang af det danske ubådsvåben samt hele den tekniske udvikling frem til de moderne atomdrevne ubåde, som kan operere neddykkede i månedsvis. Forfatteren orienterer læseren om ubådskonstruktion, dykning og trimning af ubåde, angreb mod ubåde og meget andet. Der er tale om en nyttig lille bog for interesserede, som vil vide mere om, hvorledes man sejler under havets overflade.

PDF med originaludgaven af Militært Tidskrift hvor denne artikel er fra:

militaert_tidsskrift_138.aargang_nr.1_2009.pdf

 

Del: