FAQ

Jeg kan ikke logge ind eller er i tvivl om mit brugernavn og password?
Hvis du oplever vanskeligheder med at logge ind eller er i tvivl om brugernavn og adgangskode, læs mere her.

Hvordan kommer jeg i kontakt med redaktionen?

De er altid velkommen til at kontakte redaktionen med spørgsmål, kommentarer, ris eller ros, både hvad angår indhold og portalens teknik. Send en email på: redaktion@krigsvidenskab.dk eller anvend kontaktformularen her.

 

Har jeg mulighed for at tage gæster med til Selskabets arrangementer?

For at deltage i arrangementerne skal man være medlem af Selskabet. Medlemskab oprettes her

 

Jeg får at vide at min bruger er blokeret - hvorfor og hvad gør jeg?

Efter fem fejlslagne login forsøg bliver din bruger blokeret i 6 timer og du er derfor forhindret i at logge ind. Hvis du oplever problemer med at logge ind eller har glemt dit kodeord vil vi derfor råde dig til at læse mere her.

 

Kan jeg se Selskabets arrangementer på nettet?

Selskabet kan desværre ikke lægge oplægsholderes indlæg ud på internettet fordi der skal kunne tales åbent “under rosen”. (Der kan dog være mulighed for VTC/streaming på forsvarets interne sikrede netværk. Kontakt redaktionen og hør om det er muligt ved de enkelte arrangementer).

 

Hvor er den trykte udgave af Militært Tidsskrift?

Den trykte udgave af tidsskriftet er fra primo 2013 erstattet af denne portal. Dette sker af to årsager. For det første tvang stigende udgifter til trykning og især forsendelse Selskabet til at forlade papiret - i alt fald for en tid. For det andet åbner net-portalen for flere stoftyper, herunder kronikker, online-debatter og grafisk materiale. Den åbner desuden for to-vejs kommunikation med medlemmerne, giver os et søgbart arkiv, forkorter tiden fra ide til publicering, tillader online tilmelding til aktiviteter og online medlemsadministration, og hjælper os til at sende nyhedsbreve per email til medlemmerne.

 

Hvad koster medlemskab?

Medlemskabet koster 240 kr. årligt. En oversigt over hvad man som medlem får adgang til, ses her.

 

Hvad er selskabets formål?

At fremme dansk militær videnskabelighed. Læs om selskabets formål her. Ambitionen med nærværende portal er at skabe en ny digital guldalder for dansk militær videnskabelighed og Det Krigsvidenskabelige Selskab.

 

Hvordan får jeg optaget en artikel, en kronik, en boganmeldelse eller et debatindlæg?

Læs om mulighederne her, og kontakt meget gerne redaktionen eller anmeldelsesredaktøren på redaktion@krigsvidenskab.dk eller her.

 

Hvordan kan jeg i øvrigt bidrage?

Selskabets frivillige og ulønnede bestyrelse er altid på jagt efter kapable kolleger med stor arbejdsevne. Kontakt formanden eller et medlem af bestyrelsen, og få mere at vide. Selskabets arkiv rummer omkring 7.000 artikler og boganmeldelser fra Militært Tidsskrift, der udkom på tryk fra 1871 til 2013. Vi arbejder løbende på at få lagt alle disse artikler på portalen i et søgbart format. Takket være fondsstøtte fra Jyllandspostens Fond, har vi allerede scannede filer tilbage til 1970. Hvis du ønsker  at give en hånd med i arbejdet, så skriv til redaktionen på: redaktion@krigsvidenskab.dk eller gennem kontaktformularen her.

 

Hvad er et støttemedlem?

Som et led i moderniseringen af Selskabet har vi derfor åbnet op for, at alle kan blive medlemmer og som noget helt nyt har vi  oprettet støttemedlemskaber for virksomheder, der ønsker at støtte Det Krigsvidenskabelige Selskab og dets formål. Ud over at få firma-logo på portalens oversigt over støttemedlemmer vil medarbejderne i virksomheden kunne logge ind på www.krigsvidenskab.dk  via deres firma-mailadresse og få de fulde brugerrettigheder. Herudover vil virksomheden få invitationer til Det Krigsvidenskabelige Selskabs foredrags- og debatarrangementer, som afholdes løbende hen over året. Som et eksempel på et af de mere spektakulære af slagsen kunne Selskabet den 17. januar i år invitere medlemmerne til at høre NATO Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen fortælle om Alliancens fremtid. Sidst, men ikke mindst vil Selskabet hvert år i oktober måned afholde en middag for vores støttemedlemmer, hvor der vil være lejlighed til at drøfte aktuelle emner omkring forsvaret med en repræsentant fra Forsvarets øverste ledelse.

 

Adgang til artikler der endnu ikke på portalen

Artikler bliver løbende lagt på portalen, så medlemmer frit kan læse dem. Artikler der endnu ikke er lagt op kan sendes digitalt til medlemmer efter forespørgsel til redaktionen: redaktion@krigsvidenskab.dk eller her.

 

Hvordan er portalen bygget?

Selskabet vedtog i 2012 at gå den digitiale vej. Bestyrelsen udredte mulighederne, valgte net-bureauet Adapt som leverandør, og udviklede portalen. Krigsvidenskab.dk igangsattes i maj 2013, og kombinerer artikeldatabase, debat-moduler, medlemsadministration, arrangements-tilmelding og nyhedsbreve. Der er tale om et stort apparat med et utal af muligheder, og Selskabet og dets redaktion er ved at lære at bruge det. Undervejs forbedrer vi funktionaliteten sammen med Adapt. Vi regner med at portalen er fuldt brugbar og brugervenlig medio 2014.

 

 

 

Del: