Log ind

Nye udgivelser Q-2 2021

#

Nye bøger: April-maj-juni 2021.

Operation Karthago - RAFs angreb på Shellhuset den 21.03.1945

Forfatter: Kristof Bien.

Forlag: Forlaget Ådalen.

En dansk tegneserie om RAFs dristige aktion i slutningen af besættelsestiden. Heri fortælles om den eskadrille som fløj ind over København og bombede Gestapos hovedkvarter, men som desværre også gik fejl og bombede Den Franske Skole på Frederiksberg.

Med fornøden dristighed: Dramatiske beretninger fra Flådens historie

Forfatter: Søren Nørby.

Forlag: Forlaget Turbine.

Søværnets historiske konsulent er ustoppelig og udgiver atter en bog om flådens dramatiske historie. Denne gang er det skibschefens balancegang mellem ansvaret for mandskab og skib der tages udgangspunkt i. Bogen kan læses for sig eller som et supplement til den tidligere udgivne Hverken ubesindig eller frygtsom.

Flåden

Forfatter: Jakob Seerup.

Forlag: Aarhus Universitetsforlag.

Museumsinspektør på Bornholms Museum Jakob Seerup skriver 100 siders dansk flådehistorie i 1700-tallet i serien fra Aarhus Universitetsforlag – 100 Danmarkshistorier.

Modstand 1944-1945 - Dramaets sidste akt

Forfatter: Niels-Birger Danielsen.

Forlag: Politikens Forlag.

Forfatteren er nu nået til kulminationen på sit firebinds værk om den danske modstandskamp under den tyske besættelse. Bind 1 i serien udkom i 2015.

Et halvt år i Gestapos kløer 27.10.1944-01.05.1945

Forfatter: Ole Blædel.

Forlag: Turbine Forlag.

Barnebarnet til forfatteren Ole Blædel benytter sin bedstefars egne erindringer fra sin tid i KZ lejr som baggrund for fortællingen. Fra modstandsarbejde til gravearbejde i Tyskland, følger læseren således Blædel indtil han bliver en del af den svenske redningsaktion af KZ-fanger i slutningen af krigen.

Skibet fra helvede: Da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn

Forfatter: Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsen.

Forlag: Lindhardt og Ringhof.

Fortællingen om KZ-fangers ophold i Stutthof og sammenstuvningen på en kulpram med kurs mod Vest i krigen sidste dage.

Gerhard von Kamptz – Bornholms sidste tyske kommandant

Forfatter: Jens Andersen.

Forlag: Turbine Forlag.

Bornholm fejrer sit 75 års jubilæum og det betyder flere titler om øen og dens tid under besættelsen. I denne titel fokuserer forfatteren på øens sidste kommandant, som var nazist til fingerspidserne og ikke indstillet på at overgive øen til russerne.

Store nordiske krig

Forfatter: Dan H. Andersen.

Forlag: Politikens Forlag.

Nyt storværk om den store nordiske styrkeprøve i begyndelsen af 1700-tallet. 2-bindsværket er skrevet af historikeren Dan H. Andersen, som tidligere har udgivet bøger om Tordenskjold og har i sit seneste værk til hensigt, at fortælle om Store Nordiske Krig med afsæt i personligheder og tilfældighederne som historiens drivkraft.

Smart krig: Militær anvendelse af kunstig intelligens

Iben Yde, Thomas G. Nielsen og Rasmus Dahlberg (red.)

Forlag: DJØF Forlag.

Den første antologi af sin slags omhandlende kunstig intelligens som et af de militærteknologiske våbensystemer, som er eller bliver et aktiv på fremtidens slagmarker. Bogen redigeret af tre forskere fra Forsvarsakademiet.

Imperiets børn

Forfatter: Anne Kirstine Hermann.

Forlag: Lindhardt og Ringhof.

Grønland og det arktiske område har stor bevågenhed i denne tid, blandt andet på grund af dets geostrategiske placering. Derfor er det nødvendigt ikke blot at have et aktuelt kendskab til området, men ligeledes det historie til brug for en bredere forståelse. Denne udgivelse bibringer fortællingen om Danmark på Grønland med nyt, hvad angår bestræbelserne på at gøre øen mere dansk.

Anne Franks dagbog

Forfatter: Anne Frank.

Forlag: Lindhardt og Ringhof.

Den velkendte historie om den hollandske pige Anne Frank, der sammen med sin familie skjulte sig for nazisternes jødeforfølgelse under Anden Verdenskrig. Denne udgave er en nyoversættelse af klassikeren med illustrationer.

Sundets røde nelliker

Forfatter: Conny Palmkvist.

Forlag: Turbine Forlag.

Med afsæt i interviews af tilbageværende slægtninge til Helsingør Syklub, bringes her beretningen om den danske modstandskamps indsats for at redde de danske jøder over Øresund til det neutrale Sverige under Besættelsen. Helsingør Syklub var dæknavnet for gruppen der iværksatte og udførte de farlige overfarter.

En lille bog om Churchill - Kriger, kunstner, statsmand

Forfatter: Jan Hedegaard.

Forlag: Lindhardt og Ringhof.

Genudgivelse om den engelske statsmand Winston Churchill.

Kongens klæder 2: Uniformer og udrustning i den danske hær 1816-1903

Forfatter: Karsten Skjold Petersen.

Forlag: Syddansk Universitetsforlag.

2 bindsværk af historikerne Karsten Skjold Petersen, som lægger sig i forlængelse af hans tidligere udgivelse Kongens klæder (Gads Forlag) fra 2014. Som første del er nærværende udgivelse ligeså detaljeret og rig på oplysninger om den danske uniformshistorie i 1800-tallet.

Artikel
Publiceret den 9. jul. 2021
Kommentarer i denne artikel: 0

DEL

Tags

Relaterede artikler

Emner